fredag 30 augusti 2013

Lundsberg och klasshatet del2.

Många har skrikit högt om att orsakerna till Lundsbegs stängning skulle vara klasshat, jantelag och avundsjuka. Ebba Wallmén är bara en av många. Jan Rippe och Ian Wachtmeister är några fler som är värda att nämna.
http://debatt.svt.se/2013/08/29/klasshat-och-avundsjuka-stangde-lundsberg/

Jag är mer benägen att hålla med miljardären Warren Buffet: "Yes, there’s class warfare, all right. But it’s my class, the rich class, that’s making war, and we’re winning.”

Vi kan konstatera att skolinspektionens rapport, i mitt förra inlägg, visar att det finns andra grunder att stänga Lundsberg. Men är Lundsberg en överklasskola och vad får det för konsekvenser? En anledning att tro att Lundsberg är en överklasskola är att det kostar mer än 200 000 per termin att gå där. Jag hittar andra argument när jag tittar på styrelsesammansättningen. 

Lundsbergs styrelse - ett genomsnitt av Sveriges befolkning? 
Jag är medveten om att det kan finnas felaktigheter här. Hjälp mig gärna att rätta eller lägga till information.

Ordförande Marie Wallenberg
Tidigare gift med adelsmannen Jacob Wallenberg. Efter skilsmässan sålde hon en villa som, av tidningen Affärsvärlden, uppskattades vara värd ungefär 40 miljoner. Hon sitter som ledamot i två bolagsstyrelser. 

Kajsa Von Geijer



Bor, enligt eniro. på Vegeholms slott i Ängelholm med tillhörande marker på ungefär 700 hektar. Enligt merinfo.se tjänar hon mer än 99.93% av Sveriges befolkning och tillhör därmed de 7 promille som tjänar mest i Sverige.

Peder Hagen
Sitter i sju bolagsstyrelser. Bor i en gigantisk villa på Lidingö. Jag har svårt att hitta ytterligare information som går att bekräfta.

Johan Harrysson 
Förvaltningschef på gymnasiet i Växjö. Troligen ofrälse. Tjänar mer än 92.99% av Sveriges befolkning.

Stefan Haskel. 
Delägare i Corporate financerådgivningsfirman Erneholm och Haskel. Har jobbat med Corporatefinancerådgivning vid många stora affärer. Bland annat när (vår gemensamma egendom) Bilprovningen såldes ut. Enligt merinfo.se så tjänar Stefan mer än 99.95% av Sveriges befolkning och tillhör då de 5 promille som tjänar mest i Sverige.

Lillemor Järlbro 
Personalrepresentant. Tjänar mer än 59.02% av Sveriges befolkning.

Peder Kruse
Partner i den lilla privatrådgivningsfirman von Euler & Partners och tjänar mer än 98.5% av Sveriges befolkning.

Sofia Orre
Den stackarn tjänar mer än 11% av Sveriges befolkning och ligger alltså nära botten i inkomstligan. På samma gods utanför Glumslöv bor Anders Orre som tjänar mer än 99,6% av Sveriges befolkning.

Ulf Rehnmark 
Senior advisor på SEB. Tjänar mer än 99,98% av Sveriges befolkning och sitter med i 11 bolagsstyrelser. Det var han som ansåg att strykjärnsbränningnen var "ett pojkstreck..." 

Johan Wachtmeister
Tjänade mer än 99.98% av Sveriges befolkning och sitter i 15 bolagsstyrelser. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar